reede, 9. november 2007

Millest kõik alguse sai

Hästi ei meenugi, kust idee täpsemalt alguse sai, aga soov mõnex ajax Eestist ära minna on olnud ammune unistus. Ja nüüd siis tänu minu heale sõbrantsile Reedale saab unistus lõpux teox. Juhhhuuu!!!

Ideest teostamiseni ehk step by step:
  • 9. mai 2007 saime esimest korda kokku, et arutada kuhu? millal? kuidas? jne. Surfasime internetis ja mõlgutasime mõtteid ......ja see mõte ja teadmine, et sügisel on minek aitas ka rasketel hetkedel ennast ületada ja siinsele rutiinile vastu panna.
Vahepeal oli rattaralli, suvepuhkus, Hanikatsi, Alutaguse matk, rattamarton....
  • 25. september 2007 saime jälle kokku ja panime paika sihtpunkti Lääne-Austraalia ja täpsemini Perth. Uurisime viisa värki. Selgus et viisa eest tasumisex on vaja kindlasti krediitkaarti. Tänu Veikole selgus, et Ühispangal on olemas virtuaalne krediitkaart U-kaart, mida on väga mugav u-neti kaudu ise endale vormistada ja ka kohe kasutada:)
  • 26. september 2007 ja ka edaspidi uurisime tausta Austraalias olijate ja seal käinute käest. Suurimad tänud Teedule, Veikole ja Marleenile väga kasuliku ja julgustava info eest.
  • 01. oktoober 2007 saigi interneti teel working holiday viisa (võimaldab kuni aasta reisida ja töötada) taotlus vormistatud, maxud maxtud ja paberid välja prinditud.
  • 08. oktoober 2007 käisime Tallinnas Tõnismäe polikliinikus kopsuröntgenis. x-ray pilt on üx lisatingimus, mis tuleb viisa taotlemisel täita. Ja kaks arsti, kes AU saatkonnaga koostööd teevad asuvad mõlemad Tallinnas.
  • 17. oktoober 2007 esitasin töö juures avalduse.
  • 19. oktoober 2007 sain saatkonnalt viisa kätte. Ja oi neid rõõmuhõiskeid:)
  • 31. oktoober 2007 ostsime lennupiletid. Alguses tüütasime ka reisibüroosid kuid lõpux otsustasime kõik piletid ise interneti teel osta.
  • 14. november 2007 ostis Reet meile Tartu-Riia bussipiletid.
  • 15. november 2007 viimane tööpäev...igathaes ühes olen ma kindel, selliseid töökaaslasi kusagil mujal pole, aitähh kingituste, kallistuste ja heade sõnade eest:):)
  • 16. november 2007 väike soolaleiva- ja hüvastijätupidu kursakatele.
  • 17-18. november 2007 algas suur asjade pakkimine, kuna minu armsasse pesakesse asub elama minu ära oleku ajal Maarja. Tegelt ma ikka venitasin ka selle pakkimise alustamisega...kuidagi raske on kõik oma asjad kokku panna ja mõnex ajas siinsele elule kriips peale tõmmata. Samas sai väga palju kasutud kraami minema visatud ja ma usun, et üldkokkuvõttes oli see kasulik ettevõtmine. Tänud ka Mannule, kes abix pakkimsel oli ja autotäie asju enda juurde viis. Tore, et minule kallid asjad kedagi teist minu ära oleku ajal rõõmustada saavad:)
  • 18. november 2007 vormistasime Salvast endale interneti kaudu tervisekindlustuse .
Kõige selle asjaajamise juures jäid meelde "erilised" klienditeenindajad. Mõned näited: üx reisifirma töötaja küsis kas me ikka peame sinna (Perthi) lendama? Kas me ikka teame kui kaua lend AU kestab? Eeldati, et me lähme sinna nagunii mustalt tööd tegema. Estravel üritas lihtsalt asjaajmise eest raha välja pressida jne.....ei teagi kas see käitumine tuleb eesti ilmast või on see üleüldine suhtumine. Igathes tundus see naljakas. Ja üleüldse saab enamus asju ise tehtud, pole vajagi neid mossitavaid ja vingus nägusi näha:)

Kokkuvõttex: võid saavutada kõik, mida iganes soovid, kui seda meeletult tahad. Ja kui suudad unistada, suudad seda ka teostada.

Kahekümne aasta pärast valmistavad asjad, mida sa ei teinud, sulle suuremat pettumust kui asjad, mida sa tegid. Nii et otsad lahti!!!! Purjeta turvalisest sadamast minema.....Uuri. Unista. Avasta:) /Mark Twain/


4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Super lahe! Ma loodan, et ka minu unistus läheb täide:)

Anonüümne ütles ...

vapper, väga vapper.
jaanuari teises pooles üritan Pattayast sulle pudeliposti saata.oma tel nr. võiksid saata.

Ingrit ütles ...

Tiit, plaanis on kohapealt uus telnr osta, kui olemas on siis panen blogisse ülesse:)

kadik ütles ...

ilusaid seiklusi soojal maaallll:)))