reede, 30. november 2007

Muljed Perthist

Oleme Perthis kokku olnud viis paeva (26-30.11). Linn on ilus, palju on parke, moned pilvelohkujad, skulptuurid, jogi.... Kesklinn on suhteliselt vaike ja koik on kae-jala juures. Ara pole exinud:) Hasti palju on valgusfoore, mis koik tootavad nupule vajutades ja kui oige aeg on siis annavad stardix signaali (esialgu pani see vopatama), roheline tuli on hasti vahekest aega ja kui punane vilgub siis voib ka veel teed yletada aga yldiselt tuleb ennast kiiresti liigutada. Pintsakliplasi on tanavatel palju, eesti meestel olex siit palju oppida:) Rahvast on siin igast paigast aga koige rohkem vist pilusilmasi. Soogikohti on siin meeletult. Raskusi oli toidupoe yles leidmisega. Jolukaunistused on ka siin koik yleval aga nad jatavad suht kylmax ja mojuvad pigem sisustuselementidena.


Oobimine
Esimene oomaja oli vaga korralik (Exclusive Packpackrs), olime neljakesi toas ja lisaks ka telekas. Maja oli natuke vanaaegne kuid hubane. Aga hind oli meje jaox tiba kallis. Peale kahte esimest ood otsisime endale uue ja odavama koha. Seda kohta (Mad Cat Backpackers) aga voib kyll nimetada ouduste majax. Mitte keegi siin enda jargi ei korista, asjad on koik laiali kui midagi maha kukub siis see sinna ka jaab ja midagi yles leida pole voimalik. Suur kontingent rahvast on luuserid, peod on ohtust hmkuni. Esimene oo oli selline larm ja tunne,et lagi kukub kaela. Ma ei kujuta ette millest need luuserid siin elavad, paeval nad jolguvad siin ringi mangivad piljardit, magavad, ohtul pidutsevad...aga raha tundub neil olevat. Kook on selline, et kui kuhugi vastu lahed siis kleepud sinna kinni. Ainuke ok koht on siin wc+vannituba ning tasuta internet...koik muu praht kuubis. Voodilinade jagamine oli ka imelik siiamaani ei tea kas magame puhaste voi mustade linade vahel. Meie toas kokku 10 matsi +meie. Ja see hais mis seal on....seda lihtsalt pole voimalik kirjeldada.

Ametlikud asjad
Ostsime endale telnr. Votsime viisa passi. Taotlesime TFN nr. Avasime pangakonto. Teenindav personaal on kyll koik vaga lahked ja abivalmid.

Teised eestlased
Kolmapaeva ohtul saime Liisaga kokku ja eile Teeduga. Molemad vaga toredad. Raakisid meile oma kogemustest ja elamustest ausis. Loodame, et kohtume veel ja kui mitte ausis siis eestis:)

Too
Too leidmine ka suurt probleemi ei tekitanud. Kohe esimesele mailile vastati. Ja peale toobyroos arvele vottmist hakkas ka tel helisema. Aga kuna me linna ei taha jaada siis me neid toopakkumisi tosiselt ei vota. Ning soidame maale maasikaid korjama.

Ilm
Ilm on koguaeg paikesepaisteline. Hmkst poole on jahedam ja ohtud lahvad ka suht jahedax siis tuleb isegi pikkade varukatega olla. Aga keskpaev on vaga kuum aga onnex on iga paev ka tuul olnud ja tanu sellele suudab ka sellele palavusel vastu panna.

Loomad ja linnud
Eile nagime esimest korda papagoisid vahtrapuu otsas. Vaga kirjud ja ilusad. Lisax on siin palju kleepuvaid karbseid, keda tuleb katega minema ajada. Isegi kuumus ei peleta neid minema.

Plaanid
Laupaeval ehk siis homme hakkame kell 9 soitma Mount Barkerisse ehk siis linnast maale:) kokku umbes 359 km louna suunas, kus meid ootab esimene tookoht Forest Hill Farm. Ohtul poodi sooki varuma jargnevatex paevadex ja varustust (tuleb osta magamiskott, taskulamp, vihmakeep, karbsevork).

Jargmised muljed siis juba farmist:)

6 kommentaari:

Egle Vulla ütles ...

Väga vinge!
Huvitav kui kaua see viimane hostel tegutsenud on, et ta veel ikka prahi alt välja paistab...ilmeslt mitte väga kaua :) Loodetavasti on seal farmis vmito. ka internet - andke siis varmalt märku et on!

PS! Ei oleks osanud arvatagi, et pintsaklipslased sulle muljet avaldavad...päris põnev

Egle Vulla ütles ...

ahh, see ka et pange pilte kah kuskile juba :P (Udu kohta käib se ka!!!)

Ingrit ütles ...

Maitse muutub radikaalselt kui seakari korval elab:)
Ja piltidega laheb ilmset veel aega. need arvutid siin lihtsalt nii vanaegsed, et ei voimalda pilte sisse tommata. Aga loodame,et farmis nakka.

Anonüümne ütles ...

peaks mainima et superlahemega jee ettevõtmine, heas mõttes teeb pisut kadedakski.edu edaspidiseks ja ootame uusi uudiseid!

Mannu ütles ...

Rõõm kuulda, et maale olete jõudnud. Kui levisse saad võid uuesti proovida. Minu meelest isegi hea, et ilm jahedamax läx.

Edu siis:) Toredat esimest tööpäeva ja head saaki!

Anonüümne ütles ...

Head maasika õnne ja head pugimist:)