neljapäev, 6. detsember 2007

Elu Forest Hill farmis

Laupaeval siis joudsime Mount Barkerisse, soitsime kokku kuus tundi. Pohiliselt moodus see magades. Bussi vastas oli meil farmi perenanine, kes viis meid farmi. Farm jaab umbes 25 km Mt Barkerist. Eespool on farmi hooned ja umbes 300m maest ylesse on tooliste elamu. Suur hoone, kus on hunnik telke yleval. Telgid on suht suured ja neis on valivoodid ja valgustus sees. yhes sellises siis elame meie ka. Siis on veel moned karavnid ja yx hoone, kus asub kook ja pesuruumid. Nv jalutasime siin ringi. Peale maasikate kasvatavad nad veel kirsse ja lambaid. Lambad on koik ara pygatud ja naevad suht tumedad valja.

Kohati on tunne, et elame sojatandril, kuna nad peletavd kirssidest linde eemale pyssipaukude ja mingite teiste lindude haaltega, mis teatud intervalli jargi valjuhaaldajast kostuvad. Algul oli see naljakas aga nyyd tundub juba hairiv. Ja minu meelest mingit kasu sellest kyll ei ole, linnud on ikka marjades.

Tooapev algab kell seitse, seega arkame kell kuus. Maasikad olid alguses nagu kartulid. Aga kuna nyyd on mitu paeva jarjest sadanud ja paikest vahe siis saak jaab jarjest halvemax. Hmk poole siis korjame ja ohtul pakime. Vahest 10 tundu vahest 6 tundi paevas. Kokku on meid siin 15 (inglased, korealased, kanadalased ja yx soome poiss, kes on eesti elanud ja raagib hasti eesti keelt ka).

Aga too ise on vaga nyri ja maxtaxe tyki too pealt. Meie jaox on see taiesti orjatoo, nii pea kui oleme oma pangakaardi (see saadetaxe siin postiga koju) ja esimese palga katte saanud LAHKUME. Kusjuures korealases panevad siin nagu masinad ja teevad yletunde ka veel. Aga mix need ylejaanud siia pidama on jaanud jaab kyll arusaamatux. See ikka taiesti masendav koht ja ilm on siin ka vaga kylm. Hetkel ei meenu mitte midagi positiivset.... ah jaaa ohtuti joome viskit:)

Kolmapaeval yritame siit lahkuda ja minna sinna kus on meri ja liiv.

5 kommentaari:

Egle Vulla ütles ...

Äkki korealased teevad selle pärast ületunde, et tahavad Austraaliast ükskord minema ka saada...:)
Njah, töötage töötage, ega mere ääres liiva peal kah ilmselt rahapuud ei kasva...kuigi: Everything can be organize :P ;)

Anonüümne ütles ...

Äge masikad suured kui kartulid:) Ämber saab ruttu täis, hea korjata ju :P Kas kõhud ikka korras veel?

Anonüümne ütles ...

Ja mina veel kadestasin, et olete seal põlvini maasikates, kui meie siin lörtsise ilmaga aknast välja vahime :)
Teil tuleb ju varsti suvine pööripäev...? Kui pikad päevad/ööd on? Siin annab talve kõige pimedam aeg ikka suht masendavalt tunda. Saatke veidi päikest siia ka ... pliiiis!
Edu järgmise koha leidmisel. Loodan, et teid sealt minema ikka lastakse, pärast pannaksegi päriselt orjatööle :P Mine sa neid austraallasi tea :P

Mannu ütles ...

Loodetavasti lähevad need viimased päevad seal ruttu. Ja ainuke hea asi on ilmselt see, et internet on seal olemas. Levist muidugi ei tasu rääkida. Minu sms on tõenäoliselt siis kõik vastu taevast. Aga ma ei anna alla ja teie ka mitte:)

Ingrit ütles ...

Piretile: alguses olid kyll vaga suured aga nyyd jaab saak iga paevaga yha vaiksemax. kohud on siiamani korras olnud.
Morbiidile: oleme polvili maasikates kyll aga kadestamisvaart see kyll ei ole. Too iseenesest on ok kui tasu olex normaalne siis ei lahkux ka.
Valgex laheb viie paiku ja pimedax yheksa paiku. Paikest meil hetkel endal ka vahe voitu:)
Mannule: tana saime teada, et laup peab ka rygama. Aga onnex esimene nadal lax ruttu, vast viimased paevad siis ka. Kuigi elu on siin NMI ehk nyri, motetu, igav. Smsi uuesti kui levis oleme. Kas sul moni kood akki eest puudu polnud? Vaata koneregistrist meie tapne nr jarele.