kolmapäev, 2. jaanuar 2008

Spend more time doing nothing:)

Nyyd siis oleme 38 paeva veetnud laane-aus (wa). tootanud oleme selle aja jooxul koigest 10 paeva. ja elu on ime-imeline.

Albanys me meeleparast tood ei leidnud, leidsime hoopis, et on paras aeg puhkamisex. Laenutasime rattad ja vurasime ringi. Kaisime Wind Farmis - korge mae otsas u 12 tuulikut, mis toodavad elektrit, palju rohelust ja vaikesi lilli ning imeline vaade ookeanile. Vallutasime Middletoni beachi- seal siis ka esimene kohtumine Southern oceaniga. Voimas. Lained meeletult suured ja tugevad ning tuult samas eriti ei olnudki. Vesi taiesti hele rohe-sinine. Lumivalge rannaliiv ning vaga palju teokarpe, mis umbes peopesa suurused, ymmargused ja varvilised (oranzid, punased, lillad, mustad) ning hoopis teistsugused kui varem nainud.

Ronisime kaljudel, kuulasime merekohinat, nagime ara esimesed surfarid ja pelikanid. Rattasoidust sain ka oma esimese paikesepoletuse. Turjalt tuli ikka monuga nahka aga nyyd juba ok ja saab jalle paikest votta:) tegelt siin vist votab paike ise meid.

Jouludex tulime tagasi Mt Barkerisse. Meisterdasime kingitused oma voorustajatele ning kolisime sisse oma armsasse uude kodusse KAMPASSE. Vaga kompaktne: seal on kax voodit, millest yhte saab vajadusel lauax ja diivanix teha, riidekappi, pliiti, kylmik, kraanikauss ja kodutarbd.
Joulud olid meil siin lausa kahel korral: 24ndal tahistasime eesti kommete jargi ja 25ndal AU joululaupaev. See nende Christmas Day ja siis kaib neil ka jouluvana aga hoopis hmk ja ohtusoogi asemel on hoopis lounasook. Sellist metsikut soomist kui eestis on siin ei ole ja koik on suhteliselt lihtne. Meile pakuti erinevaid hautatud-praetud koogivilju, kypsetatud liha (lammas, kana), magustoidux joulupuding virsikukompoti, vaniljekastme ja jaatisega ning lopetusex tume puuviljakook kohvi/teega. Soogi korvale juuaxe loomulikult veini. Toite laua peal ei ole ja igayx kaib ise endale koogilaualt tostmas.. iga kaik siis eraldi ja soomine ja olemine kaib suht kiiresti. Kui soodud siis ka louna labi. Vot nii.
Kui aus olla siis tundsin ennast meie joululounal nagu vaike printsess:) Kuna meie voorustajad on inglismaalt parit siis ilmselt nende inteligentsus ja nii monigi komme on sealt parit. Naitex taldrikutel ja pokaalidel olid eraldi alused ja kyynlakaunistus oli paris lilledest. Kahvlid noad mitmes reas- esialgu tekitas see segadust:) Koik oli taiuslik. vooras on see, et siin marsitaxe tuppa sisse jalanoudes nii oma kodus kui kylas...see komme tahab veel harjumist. Ja kylalised, kes kylla tulevad on suht matslikult ja yldsegi mitte pidulikult riides.
27ndal kaisid meie sopradel ohtusoogil kylalised , meie olime ka kutsutud. koik oli samuti kena ja viisakas. istusime diivanil kui nad saabusid. reet nagi neid labi akna esimesena ning ytles mulle, et nad veel tavalisemalt riides ja yhel neil vaga naljakad sokid. Ma motlesin kohe, et ju siis triibulised voi mingi mustriga....aga kujtage nyyd ette pilti uxest astub sisse umbes 50 ringis mees viiksargi, viisakate lyhikeste pykste ja polvikutega!!!!!!!!. See oli ikka koomiline vaatepilt (heas mottes loomulikult). Reet ytles parast pisarateni naeru,et peab ennast ikka tosiselt vaos hoidma, seda me ka tegime. Aga lobus oli terve ohtu. Ja sealiha syyaxe siin magusa ounamoosiga :)
Koos jouludega saabus meile ka suvi s.t vaga palavad ilmad. Kahel paeval ligi 40. meeletu kuumus. Isegi varjus istudes higi lahmas ja valjas puhus KUUM tuul. Koik asjad meie kampas(padi, laud, riides, noud jne) taiesti soojad. Kusjuures meie kampa on veel varju all ja paike sinna peale ei paista. Hetkex jahutas maha ainult kylm duss. Eestis sellist kuumust kogeda ilmselt pole voimalik. Onnex kestis see ainult paar paeva ja nyyd monusalt soe 25 ringis ja ood jahedad. paevad muidu siin vaga pikad, valgex laheb viiest ja pimedax alles ohtul yheksast. Monnna

Jouludex said meil oma aias valmis ka ploomid (need siin punased nii seest kui valjast) ja virsikud (need kollased ja karvased). Molemad vaga mahlased ja maitsvad. Sidruneid saab ka puu alt kui oiges kohas oled. tunduvad isegi kangemad ja lohnavad rohkem kui eestis. koige selle naturaalsuse juures hairib kloorivesi, mis kraanist tuleb. Albanys oli eriti jalk. hambaid on rove pesta ja et juua seda vett peab ikka tosine janu olema. Aga harjume.

Mt Barkeris olles oleme kylastanud ka kahte rahvusparki. Porungurupis kaisime Balancing Rockil ja Castle Rockil ning Stirling Range rahvuspargis vallutasime WA korguselt kolmanda Bluff knolli maetipu (1073 m). Denmarkis tegime tree top walki ja sulistasime coalmine beachil. loodus vaga vapustav, enamus puid on korra polenud isegi rahvuspargis aga elu laheb edasi ja uued taimed, lehed, oied tulevad kiiresti soestunud puudele kylge tagasi. vaga palju on sisalike nii suuri kui vaikseid ja papagoisi. viimasd mu lemmikud. isegi jouluvana toi mulle papagoidega kalendri. vana-aasta viimasel paeval nagime paris lahedalt ka esimest kanguru u 10 m kauguselt. nad ikka paris suured. vaatas meid natuke ja pani kahe jala peal hypetega punuma. tahax kohe veel neid naha.

Uus aasta saabus vaga rahulikult ja tunduvalt varem kui teil:) Mannu ja vull taname tapse ajastuse eest. Ja Frank ja Mai teie joulukaart oli niiii armas, pole nii armast kaarti kunagi saanud. Ja kinnitus, et teil lausa hanged on ka olemas. Thx piltide eest.
Koikidele teistele kallitele, kes meid meeles pidasid ja kellel veel meeles oleme soovime monusat ja ettevotmiste rohket aastat. tehke nii nagu meie votke vabalt :)
Meenuvad veiko sonad "Kui sa kohal oled on koik vaga hasti, usu mind ma tean". veiko ma voin su sonu nyyd kinnitada:) tapselt nii ongi! Hasti palju aega on iseendajaox ja elu tunduvalt roomsam. ONN ON OLLA SIIN. CHEERS!!!


Muide reet on pahane eesti soprade peale:( ja lax hoopis syya koju tegema.


Netiga siin ka viimasel ajal probleeme. 4 jaanuaril ilmselt tagasi Albany ja 7ndast tagasi toole. vahemalt plaanid sellised.
Kallid


esimene kanguru


Bluff knollil

Bluff knoll

Porungurupis




3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hei!
Vapustavad pildid ja väga väga põnev reis!!!
Head Uut!Palju seiklusi ja vahvaid elamusi sellel aastal!
Kallid:)

Mannu ütles ...

Väga lahe elu:) Nautike siis seda veel mõned päevad ja siis jälle tööle, vaheldusex:)

Reedale meeldetuletusex, et mõnel meil siin on pikad pühad ja seega sinu fotoka saatus venib, natuke. Aga nii pea kui midagi kuulen annan teada.

Ingrit ütles ...

Aitahhhh hellule ja mannule :)